Viool

De viool is een snaarinstrument met vier snaren. Het is het kleinste lid van de vioolfamilie. De klank wordt voortgebracht door de snaren in trilling te brengen met een strijkstok of door te tokkelen met je vingers. Met de vingers van je linkerhand kun je de tonen veranderen.

Vaak hoor je een viool terug in ensembles en orkesten, maar ook in de volksmuziek en de popmuziek wordt heel vaak een viool gebruikt! Een viool is dus een heel leuk, multi-inzetbaar instrument.

Je kunt al heel vroeg beginnen met vioolles. Vanaf vijf jaar kun je op een kleine viool leren spelen.

Wil je viool eens proberen ? Meld je dan aan voor een gratis proefles.Altviool

De altviool is een gestreken snaarinstrument en is het oudste lid van de vioolfamilie, waartoe ook de viool en de cello behoren. De altviool is wat groter en zwaarder dan de viool en klinkt voller, lager, nasaler, mysterieuzer en donkerder. De viool en de altviool kun je het beste vergelijken met de sopraan en de alt in de zangstemmen. Je hoort de altviool vaak terug in ensembles en orkesten. Als begeleidings- maar ook als solo-instrument. Net als de viool is de altviool ook een heel veelzijdig instrument. Je kunt er alle kanten mee uit, van de pop- en de rockmuziek tot aan de klassieke muziek. Het mooie, pure geluid van de altviool past overal bij!

Docent: Gerda van Donk 
e-mail: gerdavandonk@gmail.com
website: www.gerdavandonk.nl 

De lessen worden gegeven in Emmen