Hobo

 

De hobo is een houten blaasinstrument met een dubbel riet en heeft een heel mooi en eigen, zangerig geluid. Als je door het riet blaast gaan de twee rietbladen trillen waardoor er geluid ontstaat, net zoals bij de stembanden.

 

De rieten worden handgemaakt en kunnen worden aangepast zodat ze lichter of zwaarder aanblazen. Zo kan een kind of volwassene, beginner of gevorderde, dit instrument ‘op maat’ bespelen. De aanvangsleeftijd is ongeveer 8 jaar.

 

Hobo spelen kan je solistisch doen, maar ook in een ensemble of in een orkest. De hobo komt voor in het symfonie orkest, en in het harmonie orkest. Ook in de filmmuziek of in musicals heeft de hobo vaak prachtige solo’s. In kleinere bezettingen zoals hobo trio’s, duo’s, met orgel of piano, of bijvoorbeeld in een blaaskwintet komt de hobo ook goed tot haar recht. Al vanaf de barokperiode (ca1600) is er muziek geschreven voor dit prachtige, zangerige instrument.

 

Ben je nog niet zeker van je keuze: maak telefonisch of per mail een afspraak voor een gratis proefles met de hobodocente Pauline Westen

Tijdens de eerste paar jaar kun je een hobo huren. Kijk op de website www.paulinewesten.nl voor meer informatie over bijvoorbeeld lesgeldregeling en lesduur.

Docent: Pauline Westen
E-mail: paulinewesten@gmail.com
Tel: 06-53298478.